پوست و مو

کاشت مو به روش FIT

یکی از مهم ترین و پیشرفته ترین روش های کاشت مو که بسیار طبیعیه و روز به روز به میزان علاقه مندان استفاده از آن افزوده میشه، کاشت مو به روش FIT است که از تکنولوژی پیشرفته ای نیز استفاده میکنه.یکی از روش های موفق در کاشت مو که بسیاری از افراد با توجه به بانک مو و وضعیت خودشون، از آن استقبال کردن و از موفقیت زیادی هم برخوردار شده، کاشت مو به روش FIT هست که افراد در هر سنی میتونن از آن استفاده کنن و ما نیز در این مقاله به آن میپردازیم.


کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT

در کاشت مو به روش FIT پزشک معالج ابتدا به وسیله انجام معاینات لازم و بررسی های متعدد به انتخاب روش عمل مورد نظر خودش مشغول میشه و سعی میکنه از روش مناسبی که برای کاشت مو موثرتره و با عوامل وراثتی و ژنتیکی هماهنگی بیشتری داره، بپردازه.
بعد از انتخاب کاشت مو به روش FIT بیمار بعد از انجام معاینات لازم به مرحله عکس برداری از سر میرسه و نواحی اهداکننده و گیرنده موها که ممکنه در سر یا اعضای مختلف بدنش باشن، مشخص میشه.


گفتنی است که گرافت ها شامل دو تا چهار تار مو هستن که میتونن سبب پرپشتی و از رفتن کچلی در افراد مختلف بشن.
قابل ذکره که در این روش پزشکان در اتاق های ضد عفونی شده و با استفاده از وسایل خاص اقدام به کاشت مو میکنن و سبب تقویت فولیکول ها و از بین نرفتن آنها میشن.


این نکته را نیز باید در نظر داشته باشیم که پزشک در زمان جراحی از دستگاه هایی متناسب با ضخامت تارهای موی بدن فرد بیمار، اقدام به برداشتن و کاشتن موها میکنه تا آنها از بین نرن.

مطالب مرتبط: کاشت مو به روش bht


Fit مخفف چیست


تمام حروف کلمه FIT مخفف کلماتی هستن که در اصل به نام برش واحد فولیکولی و استخراج واحدهای فولیکولی از قسمتی از سر معنا میشن.کلمه FITمخفف کلماتFollicular isolation technique هستن که در سازمانی جهانی بهداشت و کاشت مو وجود داره.


نمونه کاشت مو به روش fit


بعد از انجام تمام مراحل معاینه و بررسی های لازم، عمل شروع میشه و پزشک در مورد استخراج فولیکول از نواحی مشخصی که گاهی اوقات این مکان، ممکنه به طور کامل تراشیده بشه، مشغول میشه. بهترین فصل کاشت مو چه زمانیه؟


در ادامه، با دستور پزشک و هماهنگی های انجام شده، واحد های فولیکولی برداشته شده از قسمت اهداکننده تقویت میشن و برای مدت بسیار کوتاهی در مکان خاص و گرمی نگهداری میشن تا پزشک آنها را به قسمت گیرنده برسونه.


در طی همه این مراحل، پزشک تمام گرافت ها و تارهای آنها را شمارش میکنه تا وقتی به اندازه لازم رسیدن عمل برداشت از قسمت اهداکننده را تموم کنه.پزشک و فرد متخصص سعی میکنن، فولیکول های مو که در هر جلسه بین هزار تا دو هزار عدده را از بانک مو بردارن و در محل های کم پشت و کچل بکارن.


بعد از گذراندن همه این مراحل و کاشت موها در قسمت گیرنده عمل جراحی تموم میشه، حالا این بیماره که باید با صبوری خودش، منتظر بمونه چون فولیکول های موها به حال استراحت میرن، در این مدت بیمار باید از آنها مراقبت کنه و به توصیه های پزشک و استفاده از داروهای تجویزی نیز توجه کنه.

زمان استراحت:

زمان استراحت:


زمان استراحت این فولیکول ها ممکنه تا پنج هفته که حدود یک تا دو ماه است، طول بکشه تا موها در مرحله بعد شروع به رشد کنن.
بیمار در هفته های ابتدایی بعد از عمل باید به مصرف داروهای تجویزی توسط پزشک و مراقبت های بعد از عمل برای از بین نرفتن فولیکول ها اقدام کنه.آیا این روش به بانک مو قوی احتیاج داره؟ برای دریافت پاسخ مقاله بانک مو چیست را مطالعه کنید.


در روزهای بعد، فولیکول ها در جای خود ثابت شدن و پیاز و ریشه مو در جای خود مستحکم شدن.بعد از گذشته هفته ها و یا ماه دوم بیمار باید منتظر ریزش موها باشه، که ممکن است در این مدت دچار نگرانی های شدید و ناامیدی بشه که نباید این طوری باشه و استرس داشته باشه، چون فولیکول ها دارن خودشونو تقویت میکنن.در ماه های بعدی نیز ساقه ها و ریشه های نازکی از موها خارج میشن و این موقعه که موفقیته کاشت مو به روش FIT مشخص میشه.


معایب کاشت مو به روش fit


اما از معایب استفاده از کاشت مو به روش FIT وقت گیر بودن آن و معالجه در جلسات مختلفه.
در این روش باید در جلسات متعدد و وقت گیری فولیکول ها از ناحیه اهداکننده خارج بشن و چون پیاز و ریشه موها قابل رویت نیستن احتمال آسیب دیدگی زیاده.زمان انجام برداشت گرافت ها، نگهداری و کاشتن آنها بسیار طولانیه و احتمال آسیب دیدن فولیکول ها و از بین رفتن پیاز مو در هنگام برداشت نیز زیاده.


همچنین استفاده از این روش برای بیمارانی که میخوان هزینه های گزاف را پرداخت کنن مناسبتر از افرادیه که نمیتونن این هزینه های سنگین را خرج کنن.قابل ذکره که روش FIT برای محل هایی که دارای وسعت زیادی از کم پشتی موها و یا کچلی نیز هستن مناسبتره، این افراد باید روش مناسب تری را برگزینن تا بتونن همه این نقاط را پوشش بدن.


مزایای کاشت مو به روش fit


یکی از مهم ترین مزایای استفاده از کاشت مو به روش FIT میتونه عدم تهاجمی بودن و میزان کم، زخم ها و برش های موجود در آن هست.همچنین در این روش دوره بهبودی بیمار بسیار کوتاهه و علاقه مندان میتونن ظرف مدت کوتاهی به کارهای روزمره خودشون مشغول بشن. روش FIT برای افرادی که دارای کچلی کمی هستن، بسیار مناسبه و همچنین افرادی که میخوان اقدام به کاشت سبیل و یا ابرو نیز بکنن بسیار خوبه زیرا این محل ها تارهای موی کمتری نیاز دارن.


قابل ذکره که در محل گیرنده و اهدا کننده هیچگونه جای زخم شدیدی ایجاد نمیشه، به همین دلیل جای زخم ها توسط مخاطبین دیده نمیشه.یکی از مزایای استفاده از این روش، استفاده چندین باره از محل اهدا کننده هست، محل بخیه ها هم به هیچ وجه دیده نمیشن.


کاشت مو به روش fit بهتر است یا fut

کاشت مو به روش fit بهتر است یا fut


انجام این دو روش تفاوت های زیادی با هم ندارن ولی استقبال کنندگان خاص خودشون را دارن و این متخصص و بیمار است که باید تصمیم استفاده از هر روش را بگیرن.در روش کاشت مو futپزشک سعی میکنه با برداشت نوار بزرگی از بانک مو و بخیه زدن قسمت بریده شده کار اهدا کننده را تمام کنه، در همین حال برش و نوار را زیر میکروسکوپ برده و واحدهای فولیکولی را برای پیوند برمیداره و در قسمت گیرنده قرار میده تا کار گیرنده را نیز پایان بده.


اما در روش FIT واحدهای فولیکولی از طریق تارهای مو و گرافت ها یکی یکی از محل های مورد نظر و بانک مو برداشته میشن و در قسمت مورد نظر گیرنده قرار میگیرن.قابل ذکره با پیشرفت علم روز و آمدن دستگاه های جدید کاشت مو به روش FIT روند خوبی را میگذرونه اما روش fut از سال ها پیش تغییر چندانی نکرده.


در کل باید بگیم که این روش یک روش استخراجی واحد های فولیکولی است اما روش fut یک روش پیوندی موفقیت آمیزه که بسیاری از متخصصان از آن استفاده میکنن و در انجام آن تبحر فوق العاده ای دارن.در روش fut پزشک میتونه با برداشت نواری، تارها و فولیکول های زیادی را به نقاط مورد نظر از سر بیمار پیوند بزنه و کاشت مو زیادی را انجام بده.

جای زخم:


اما در روش fit زخم ها و بخیه هایی در نواحی اهداکننده واحدهای فولیکولی در سر بیمار نمیمونه و دوره بهبودی بیمار بسیار پایینتر از روش fut است.کسانی که کم پشتی و یا کچلی بسیار زیادی در سر دارن از روش futاستفاده میکنن اما بیماری که در سر خود دارای کم پشتی موها است از روش fit استفاده میکنه و خیلی زود به فعالیت های روزمره خود مشغول میشه.


گفتنی است که در بسیاری از بیماران، پزشک با توجه به شرایط بیمار و سفت شدن و نازک شدن پوست بانک مو، نیاز دارن که این دو روش را به صورت ترکیبی استفاده کنن،به همین خاطر اگر ابتدا از روش fit استفاده کنن و به دلیل کم بودن تارهای مو کاشته شده و به دست آوردن نتیجه نهایی ناموفق، در ادامه از روش fut بهره میگیرن.


گاهی نیز متخصص ابتدا به استفاده از روش fut میپردازه اما در مراحل بعدی پوست نواحی نواری شامل سفتی زیادی شدن و نمیتونن از آنجا به روش پیوند زنی خود ادامه بدن و باید از روش FIT بهره بگیرن.


تفاوت های کاشت مو به روش fitو fut

تفاوت های کاشت مو به روش fitو fut


از مهم ترین تفاوت های این دو روش میتونیم به توانایی اهدای گرافت ها در روش fut اشاره کنیم، در این واحد گرافت ها از محل اهداکننده برداشت میشن و لایه محافظ دور آنها سبب میشن که گرافت ها خشک نشن که لایه نواری آسیب کمتری ببینه.
اما در روش FIT عمر این لایه محافظ و سلامتی آن در خطره به همین دلیل کار باید با سرعت زیادی انجام بگیره تا گرافت ها از بین نرن و عمل نتیجه خوبی داشته باشه.

وظیفه جراح:


در ضمن جراح در روش fit باید گرافت ها را از عمق خوب و مناسبی برداره تا سالم بمونن و در جای مناسب محل گیرنده گذاشته بشن.
از دیگر تفاوت ها میتونیم به این مورد اشاره کنیم که در روش fut جراح از قسمت میانی نوار اقدام به برداشتن واحدهای فولیکول ها میکنه چون به مرور زمان امکان ریزش مو کمتری در این قسمت ها وجود داره، اما وسعت انجام کار را کاهش میده، اما در روش FIT جراح برای وسعت کار از هر جایی اقدام به برداشتن واحدهای فولیکولی میکنه و این مورد یک برتری است.


از دیگر تفاوت های این دو روش میتونیم به نقاط جوش خورده عمل ها اشاره کنیم، در روش fut نواحی جوش خورده به صورت نواری بخیه میخورن و در صورت جوش خوردن در موهای پرپشت دیده نمیشن اما در مراحل بعدی نیز این جوش ها با جوش های دیگر ترکیب میشن و باز هم ممکنه دیده بشن.


اما در کاشت مو به روش FIT در مرحله ابتدایی نقاط زخمی که به صورت خیلی کوچک هستن و دیده نمیشن اما در مراحل بعدی در صورت کم پشت بودن موها با یکدیگر مخلوط میشن و در سر دیده میشن.از دیگر تفاوت ها میتونیم به میزان تراکم کم موهای کاشته شده در روش fit نسبت به روش fut اشاره کنیم.در روش futبعد از برش نواری، گرافت ها تک تک برداشته میشن اما در روش FIT این فولیکول ها به تنهایی از خود پوست سر برداشته میشن.


در روش fut جراحان نیاز به پیوند زدن و استفاده از بخیه دارن اما در روش fit این مراحل وجود نداره.


فیلم کاشت مو به این روش

هزینه کاشت مو به روش fit

هزینه کاشت مو به روش fit


این روش بستگی به عوامل زیادی داره، ابتدا اینکه مراجعین باید به یک مرکز معتبر که دارای تیم خدماتی مناسبیه مراجعه کنن تا آن مرکز بتونه از بهترین و به روزترین تجهیزات استفاده کنه.در ادامه باید به این مورد توجه کرد که کاشت مو با این روش بستگی به منطقه محل زندگی یا کشور و شهرستانی که قراره در آنجا این عمل انجام بشه، بستگی داره و هزینه ها متفاوته.


برخی بر این تصورن که برخی از کشورهااین روش را بهتر انجام میدن در صورتی که در ایران به دلیل وجود مراکز بزرگ کاشت مو، این هزینه ها پایین تره.از دیگر عوامل میتونیم به میزان کچلی و کم پشتی موهای فرد اشاره کنیم که سر هر فرد نیاز به چه قدر کار داره و نیاز به برداشت چقدر گرافت داره که این مورد باید توسط یک متخصص و معاینات آن انجام بشه.


خلاصه نکات مقاله


ما در این مقاله به بررسی کاشت مو پرداختیم و سعی کردیم از صفر تا صد این عمل، روند انجام آن، مزایا و معایب آن را تشریح کنیم.در این مقاله همچنین به هزینه های آن نیز اشاره کردیم و به افرادی که میخوان آن را انجام بدن آگاهی های لازم را دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا