پوست و مو

روش کاشت موی FCI


ریزش مو و کچلی از مهم ترین مواردی است که افراد با کاشت مو سعی میکنن آنها را درمان کنن و در بین بسیاری از روش های کاشت مو، روش کاشت موی FCI خودنمایی میکنه و بیماران از انجام آن رضایت دارن.


روش کاشت موی FCI چیست؟

روش کاشت موی FCI چیست؟


این روش علاوه بر کوشش برای کاشت مو میتونه از ریزش مو در افراد با سنین مختلف جلوگیری کنه و این کار در ترکیب با روش های دیگر مانند میکروگرافت و سیفر به خوبی انجام میشه تا نتیجه موثرتری از انجام آن گرفته بشه.


در روش کاشت موی FCI جراح و فرد متخصص علاوه بر برداشتن مو از نواحی اهداکننده، مقداری از سلول های فولیکولی طبیعی که سبب رشد موها میشه را برمیدارن و در نواحی گیرنده مو میکارن.

مطالب مرتبط: کاشت مو به روش BHT


در این روش بعد از برداشتن سلول های فولیکولی از نواحی مورد نظر، جراحان ابتدا آنها را در شرایط محیطی خاص و در آزمایشگاه ها قرار میدن و به شیوه مناسبی سبب تکثیر آنها میشن تا در مرحله آخر به کاشت آنها مشغول بشن.

FCI:

قابل ذکره که در طی انجام این روش، جراح ها مقداری تارهای محدود و گرافت های کمی را از نواحی گیرنده برمیدارن.

سپس در آزمایشگاه ها و با استفاده از فن آوری و تکنولوژی های روز، به تکثیر آنها میپردازن و آنها را تا صد تا هزار تا گسترش میدن تا یک بانک موی خوب برای افراد مختلف با توجه به وسعت کچلی و ریزش مو در مناطق سر آنها، ایجاد بشه.


روش کاشت موی FCI در میان تمام روش های کاشت مو نیاز به زمان کمی برای جراحی داره و جزء، روش های کوتاه حساب میشه، چون طی یک تا دو جلسه تمام میشه و وقت گیر نیست.


گفتنی است در محیط های آزمایشگاهی، سلول های فولیکولی توسط مواد خاص و مغذی تقویت میشن تا روند رشد موها و تکثیر آنها سرعت بیشتر پیدا کنه.


بهترین زمان برای کاشت مو در هر فردی در سنین مختلف، همان زمان نزدیک به پایان دوره ریزش مو، یعنی سنین بالای 30 ساله ، زیرا موفقیت کار زیاد میشه و مقدار ریزش موها نیز کاهش پیدا میکنه.یک روش دیگر کاشت مو کاشت مو با دستگاه artas

مراحل انجام کاشت مو به روش fci


این روش در بین بسیاری از روش ها خودنمایی میکنه و در طی چند جلسه و بدون عمل جراحی کار خود را به اتمام میرسونه.


جراح ابتدا به انجام معاینات لازم و بررسی بیماری ها و داروهای مصرفی بیمار میپردازه تا شیوه درست کاشت مو را انتخاب کنه.

در مرحله بعد، جراح بعد از رفع عیوب و بررسی های لازم، در نواحی گیرنده و اهداکننده سر بیمار، میتونه توسط این روش و یا روش دیگری را برای کاشت مو استفاده کنه، اما در این میان جراح باید به انتظارات بیمار نیز توجه کنه و میزان تراکم موها در مناطق خاص مشخص بشه.


قابل ذکر است که با توجه به اینکه در طول عمر هر انسانی، موهای او، در سه دوره ریزش مو، روزهای استراحت و روزهای رشد مو قرار میگیرن، جراح ابتدا باید دوره سنی و موها را تشخیص بده و سپس اقدام به کاشت مو کنه.


در ادامه این مراحل، جراح فولیکول های موهای سالم را از مناطق سالم و اهداکننده برمیداره و در آزمایشگاه ها و شرایط محیطی خاص قرار میده تا بعد از مدتی تکثیر بشن.


قابل ذکره که در روش کاشت موی FCI ، جراح به سلول های فولیکولی و گرافت های کمتری نیاز داره زیرا خود این فولیکول ها، به تکثیر خود میپردازن به همین دلیل مقدار تراکم موها در مناطق اهدا کننده نیز حفظ میشه.

روند تکثیر:

روند تکثیر:


البته این موضوع را نیز باید مدنظر داشت که افراد نمیتونن از سلول های فولیکولی افراد دیگر، استفاده کنن زیرا همه این فولیکول ها به ژن افراد بستگی داره که با هم متفاوتن.
در روش کاشت موی FCI نمیتونیم از بانک موی افراد دیگر برای تکثیر سلولی استفاده کنیم، چون ژن موها با هم یکسان نیستن.


در برخی از افراد این روند تکثیر سلول های فولیکولی بسیار کوتاهه و در برخی بسیار طولانی است.در ادامه بعد از درست شدن بانک موی مورد نیاز، این فولیکول های تکثیر شده را در مناطق مبتلا به کچلی و یا ریزش مو که گیرنده این فولیکول ها هستن، میذارن.


مراحل گفته شده مربوط به، کاشت مو به روش fci بودن، البته جراح در طی گذراندن این مراحل به این مورد هم توجه میکنه که باید سلول های فولیکولی را از مناطق میانی نواحی اهداکننده که از سلامت و استحکام بیشتری برخوردار هستن، بردارن و به نواحی گیرنده انتقال بدن.

بیمار در طی انجام این مراحل درد کمی را تحمل میکنه و زخم های زیادی در طول عمل و در نواحی گیرنده و اهداکننده سلول های فولیکولی ایجاد نمیشه، به همین دلیل بیماران استفاده کننده از کاشت مو به روش fci خیلی زود میتونن به فعالیت های روزمره خود بپردازن، چون هیچ مشکلی از نظر جسمی و روحی ندارن.


بیمار باید در این عمل جراحی به خوبی به مراقبت های بعد از عمل بپردازه و از استفاده از کلاه، مواد آلوده و دست زدن به زخم ها و قرار گرفتن در مقابل اشعه های ماوراء بنفش خورشید، جلوگیری کنه تا نتیجه این عمل به خوبی مشخص بشه و عفونتی در آنها ایجاد نشه.


فرایند کاشت مو به روش fci

فرایند کاشت مو به روش fci


در بالا به توضیح مرحله به مرحله کاشت مو به روش fci پرداختیم، اما در طی این قسمت به توضیح فرایند آن به طور کلی و روند انجام آن مشغول میشیم.


در روش کاشت موی FCI ابتدا بانک مو و نواحی اهداکننده مو که عموما در ناحیه پشت سر هست و در هر فردی دارای تراکم بیشتری هست و کمتر نیز دچار ریزش میشن، انتخاب میشه، البته گفتنی است که میتونیم از موهای بخش های دیگر بدن مانند ریش، سبیل، سینه و … نیز استفاده به عنوان اهداکننده استفاده کنیم.


جراح سپس اقدام به برداشتن سلول های فولیکولی میکنه، (با استفاده از بی حسی های موضعی این مناطق مشخص شده اند تا بیمار درد کمی داشته باشه) و آنها را در آزمایشگاه ها قرار میده تا این فولیکول ها به خوبی زیاد بشن و در مرحله آخر اقدام به کاشت آنها در محل های خاص گیرنده میکنه.


البته گفتنی است میزان و سرعت این تکثیر به شرایط محیطی و جنس موها نیز بستگی داره.برای انجام این کار، جراح ابتدا از داروهای بی حسی موضعی، برای فرار از دردهای بیمار و سلول های فولیکولی را از آزمایشگاه و شرایط محیطی خاص با توجه به مقدار مورد نیاز برمیداره و در محیط های مناسب که قبلا توسط سوراخ های ریزی مشخص شدن، وارد میکنه.


در توضیح این فرایند باید این نکته را نیز در نظر بگیریم که در محیط های آزمایشگاهی میتونیم قطر، ضخامت و نازکی و کلفتی موها را تغییر بدیم تا بیمار به نتیجه دلخواه برسه.

ویژگی:


از مراحل طی این فرایند به صورت درست، که باید به آن توجه کرد این است که باید به توصیه های پزشک به خوبی توجه کنیم تا نتیجه موفقیت آمیز عمل، در صورت استفاده از شامپوها و ژل های مضر از بین نره و بیمار فقط به استفاده از شامپوهای مفید و تجویزی توسط پزشک بپردازه تا هم جهت خواب موها به خوبی مشخص بشه و هم موها خیلی زود قابلیت شانه کشیدن پیدا کنن و قابل شست و شو بشن.


یکی دیگر از دلایلی که میتونیم روش کاشت موی FCI را روش خوب و موثری برای بیماران مختلف بدونیم، این است، که سلول های فولیکولی در محیط های آزمایشگاهی به خوبی رشد میکنن و رشد موفقی با جنس مناسب دارن و جراح میتونه از این بانک مو استفاده های چندین باره داشته باشه زیرا این فولیکول ها از بین نمیرن.


در صورتی که در روش های دیگر کاشت مو، تعداد برداشت ها از نواحی اهداکننده محدوده و طی چندین بار، برداشت مو با زخم شدن آن نواحی و یا از بین رفتن تراکم و کم پشت شدن محل اهداکننده، این استفاده محدود میشه.


کدام روش بهتر است؟

کدام روش بهتر است؟


با توجه به اینکه روش های زیادی برای کاشت مو از گذشته تا به حال کشف شده و انجام میشه، افراد برای رفع کچلی و یا از بین بردن ریزش موهای خود میتونن از یکی از این روش های قدیمی و ابداعی که از تکنولوژی روز بهره میگیرن، استفاده کنن.


افراد ابتدا برای رفع این مشکل ها به سراغ استفاده از داروها و ژل های شیمیایی، گیاهی و طبیعی میرن تا مگر نتیجه مناسب و خوبی بگیرن اما کم کم میبینن که چاره ای جز کاشت مو و کم کردن این ریزش ها ندارن.


اما در این میان نمیتونن به هر کلینیکی مراجعه کنن و بگن برای من مو بکار، بلکه باید تحقیقات خوبی را انجام بدن و به یک کلینیک که از جراحان و مشاوران خوبی بهره میگیره مراجعه کنن تا وضعیت بیمار به خوبی سنجیده بشه.


همچنین بیمار و جراح باید وضعیت بانک موی بیمار، عوامل ارثی و ژنتیکی هزینه مورد نظر، میزان استرس، داروهایی مصرفی و نوع بیماری ها، میزان تراکم موها، زمان کاشت مو، مقدار زخم های بعد از کاشت مو و دوره بهبودی را در نظر بگیرن، تا روش بهتر و مناسب تری انتخاب بشه.


با توجه به همه این موارد باید بگیم که هر روشی دارای معایب و مزایایی خودشه که فرد جراح و بیمار باید با مشورت هم، نوع روش استفاده و بهترین آن را مشخص کنن.

بهترین روش:


اما با توجه به همه این مسائل بهترین روش، روشی است که دارای عوارض هستن و جای زخم ها در سر( نواحی گیرنده و اهداکننده) نماند، تراکم ها زیاد باشه، موها طبیعی باشن و شکل مصنوعی نداشته باشن، ریزش موها در طی دوره ای کوتاه دوباره شروع نشه، عمق برداشت فولیکولی و یا مو کم باشه اما در نواحی گیرنده تاثیرگذار باشه و همینطور کاشت مو در کلینیک های تخصصی و با ضمانت های لازم انجام بشه.


همچنین باید این مورد را نیز در نظر داشته باشیم که در برخی از تبلیغات اعلام شده که برخی از روش های کاشت مو سبب ایجاد سرطان و کمبود انواع ویتامین ها و پروتئین در بدن میشه که نباید به این تبلیغات توجه کرد زیرا قصد خراب کردن یکدیگر را دارن.


با توجه به اینکه در حدود 150 سال پیش موضوع کاشت مو توسط یک متخصص ژاپنی اعلام شد و توسط پزشکان آلمانی به مرحله انجام رسید، امروزه روش های نوینی همراه با استفاده از دستگاه ها و تکنولوژی های پیشرفته ای در حال گسترشه که این علم پیشرفته میتونه هر لحظه بهترین روش کاشت مو را تغییر بده.


خلاصه نکات مقاله


ما در این مقاله به توضیح یکی دیگر از روش های کاشت مو که با علم نوین ایجاد و پیشرفت کرده پرداختیم که نام آن روش کاشت موی FCI است.


در ادامه به توضیح روش کاشت موی FCI به صورت مرحله به مرحله و انجام فرایند آن توسط پزشک جراح مشغول شدیم.


همچنین سعی کردیم نقاط برتری آن را در استفاده نسبت به روش های دیگر نیز مشخص کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا