پوست و مو

عوارض پی ار پی


استفاده از روش های کاشت مو روز به روز پیشرفت میکنه و روش های غیر جراحی جدید به وجود تولید میشه که نتایج بسیار خوبی دارن و ما در اینجا به یکی از این روش ها میپردازیم و عوارض پی ار پی را بررسی میکنیم.


پی آر پی یکی از روش های کاشت مو است که با استفاده از پلاسما و پلاکت های خون خود هر فرد انجام میشه و خون و سلول های آن به پوست سر تزریق میشن و افراد موفقیت بیشتری در ایجاد تراکم و درمان ریزش موها دارن و ما در این مقاله به بررسی عوارض پی آر پی مشغول میشیم و آن را بررسی میکنیم.


عوارض پی ار پی مو چیست؟

عوارض پی ار پی مو چیست؟


در این روش پزشکان با استفاده از سوزن و سرنگ و انجام آزمایشات مناسب از قسمتی از بدن یک بیمار، خون و سلول های مورد نیاز خود را تامین میکنن و آن را به قسمتی از سر و یا بدن که امکان کاشت مو در آنجا وجود نداره را تزریق میکنن و میتونن نتایج شگفت انگیزی را بگیرن و افراد را امیدوار به داشتن موهای طبیعی کنن.حتما بعد از پی آر پی به مراقبت های بعد از پی ار پی هم توجه کنید.


بیماران باید این موضوع را بدونن که این روش برای افرادی که دچار کچلی ارثی هستن، جوابگو نیست و فقط برای بیمارانی که در طی مرور زمان و یا روند پیری دچار کم پشتی و کچلی شدن، پاسخ میده، در غیر این صورت این افراد برای ایجاد مو و رفع این کم پشتی ها باید به کاشت مو به روش های مختلف اقدام کنن.


اما در این میان برخی از افراد نمیتونن از این روش درمانی استفاده کنن به همین دلیل بیماران حتما باید نوع داروهای مصرفی و بیماری های خود را به خوبی برای پزشک تشریح کنن و پزشک نیز بعد از انجام معاینات و آزمایشات لازم اقدام به استفاده از این روش کنه.


استفاده از این روش کارایی بسیار بالایی داره و تمام خانم ها و آقایان با هر سن و سالی میتونن از آن استفاده کنن.


گفتنی است، این روش برای رفع مشکلات ورزشکاران و بیماری های مفصلی مانند درمان تاندون ها، رباط ها و آرتروز نیز موثر است و به طور کلی این شیوه درمانی در درجه اول برای رفع این مشکلات موثر است.بهتره قبل ارز انجام این کار نظرات درباره پی ار پی مو را نیز مطالعه کنید.


آیا پی آر پی سرطان زاست


برای جلوگیری از عوارض پی ار پی باید این شیوه درمانی باید در کلینیک های تخصصی که زیر نظر وزارت بهداشت و درمان فعالیت میکنن، انجام بشه تا تمام فعالیت ها به شیوه درست و با انجام معاینات لازم صورت بگیره.


قابل ذکر است که این شایعه که این روش یک روش سرطان زا است، درست نیست بلکه در این روش فقط از محلول های تزریقی برای درمان کم پشتی های موها استفاده میکنن و هیچ گونه مواد اضافی به این محلول تزریقی اضافه نمیشه و سبب لخته شدن خون نیز نمیشه.


این روش به بازسازی و ترمیم سلول های پوستی در سر کمک میکنه و فولیکول های مو که سبب تقویت موها میشن، با این خون تقویت میشن و به طور کلی نوعی کمک کننده است و هیچگونه ماده سرطانی وارد پوست و خون افراد نمیشه و نباید بیماران را با ترس روبرو کنه.

اما به طور کلی محققان هنوز، دلایل علمی برای استفاده از این روش در کاشت مو پیدا نکردن و به بررسی دیگر عوارض آن مشغول هستن و عموما از آن بیشتر برای درمان بیماری های ورزشکاران استفاده میکنن.

مطالب مرتبط : هزینه پی ار پی کل صورت


بهبودی پس از تزریق پی آر پی چقدر طول میکشد؟

بهبودی پس از تزریق پی آر پی چقدر طول میکشد؟


استفاده از این روش مانند هر نوع عمل جراحی نیازمند دوره بهبودی و گذشت زمان است، همه میدونن که در این روش سلول های پوستی و خونی وارد پوست سر و قسمت کاشت مو میشن و فولیکول های مو را تحریک به رشد بیشتر میکنن تا کم پشتی موها رفع بشه.


طول کشیدن دوره بهبودی اصولا مربوط به بافت ها است و هیچ ربطی به تزریق نداره، به همین دلیل پزشک به بیمار توصیه میکنه محل دریافت کننده پلاکت کمی استراحت کنه تا بافت مورد جراحی و آسیب دیده خوب بشه.


اما این نکته را نیز باید توجه کنیم که این درمان از نوع تزریقی است و نباید توقع سریع شروع رشد موها را داشت و باید کمی صبور باشیم.


نباید فکر کنیم در هنگام استفاده از این روش سریعا موها شروع به رشد میکنن و به آن ضخامت دلخواه میرسن، بلکه باید بدونیم در این روش بیش از سه تا چهار ماه طول میکشه تا کمی ریشه های مو و موهای ریز ظاهر بشن و عیان شدن نتیجه کامل استفاده از این روش، ممکن است بین 11 تا 12 ماه طول بکشه.

عوارض جانبی پی آر پی چیست؟


عوارض پی ار پی کم است اما باید مورد توجه قرار بدیم، اما چون پزشکان از قسمتی از بدن خود بیمار، این خون و پلاکت ها را تامین میکنن، ممکن است محل گیرنده دارای عوارض بسیار کمی از درد، زخم، التهاب و قرمزی بشه که البته طی مدت کوتاهی از بین میرن و بیمار میتونه ظرف مدت کوتاهی به کارهای روزمره خود مشغول بشه.


عوارض پی آر پی شامل موارد زیادی نیست، اما به طور کلی، افرادی که به مصرف دخانیات، داروهای رقیق کننده خون مشغوله و دچار بیماری های پوستی، سرطان، تیروئید و کبد نیز نمیشه نباید از این روش درمانی استفاده کنه ، چون ممکن است دارای عوارض درمانی و جسمانی زیادی بشن.


ملتهب شدن پوست سر بعد از انجام عمل

ملتهب شدن پوست سر بعد از انجام عمل


هر بیمار زمانی که برای استفاده از روش های درمانی کاشت مو و فرار از کم پشتی موها به پزشک مراجعه میکنه، باید تمام شرایط بدنی و نوع داروهای مصرفی و تزریقات خود را به طور کامل به پزشک اعلام کنه.

زیرا مصرف برخی از داروها و دچار بودن به برخی بیماری ها سبب ایجاد التهاب در نواحی گیرنده و دریافت کننده پلاکت در روند استفاده از پی آر پی میشه و به ایجاد عوارض پی آر پی منجر میشه.


احتمال ایجاد حساسیت و التهاب در این شیوه درمانی زیاد است ولی با ضد عفونی کردن این محل ها، بعد از مدتی عوارض پی آر پی رفع میشه و این عوامل نباید برای بیماران نگران کننده باشه.


نیاز به تکرار دفعات تزریق هر چند هفته یکبار


پزشک میتونه در سال چندین بار از این روش برای بیمار مورد نظر خود استفاده کنه و این کار را هر 40 روز انجام بده، البته اگر نتایج موفقیت آمیز باشه و ریزشی در موها مشاهده نشه این تکرار سالیانه میتونه هر شش ماه انجام بشه و این موضوع کار را برای بیمار و پزشک بسیار آسان میکنه و عوارض پی آر پی کاهش داده میشه.


پس همه چیز به نوع پوست سر، همخوانی پلاکت ها و نتیجه تاثیرگذار آنها در سر داره که باز هم باید به معاینه پزشک در جلسات اولیه و بعد از انجام پی آر پی توجه کرد.


داشتن کمی درد پس از عمل

داشتن کمی درد پس از عمل


ایجاد مقداری درد از دیگر عوارض پی ار پی مانند هر عمل دیگری است و به مرور زمان و با جوش خوردن بافت های گیرنده و اهدا کننده کاهش پیدا میکنه.

در این روش چون باید کمی از محل مورد نظر خون و پلاکت های خونی گرفته بشه، جراحت کمی در بیمار ایجاد میشه و البته در محل گیرنده نیز این درد وجود داره و بیمار باید تحمل این دردها را داشته باشه تا به مرور زمان خوب بشه.


به همین دلیل بیماران میتونن برای درمان و کمتر شدن عوارض پی ار پی از داروهایی مانند استامینوفن و دیگر داروهای تسکین دهنده درد استفاده کنن، البته نباید در مصرف آنها زیاده روی کنن و در صورت بیشتر شدن دردها به پزشک معالج خود مراجعه کنن.


نیاز به تمهیدات ویژه بعد از عمل


هر بیماری، بعد از انجام عمل باید مراقبت های درمانی زیادی روی محل گیرنده و دریافت کننده تزریق پلاکت ها داشته باشه، البته بسیاری از این توصیه ها توسط پزشک اعلام میشه و بیمار باید به همه آنها عمل کنه تا مشکلی در جسم خود و مراحل کاشت مو ایجاد نشه.


اما به طور خلاصه باید بگیم این محل ها دارای کمی جراحت هستن به همین دلیل بیمار نباید به این محل ها دست بزنه و از تماس انواع آلودگی ها به این قسمت ها جلوگیری کنه.


بیمار برای خوابیدن باید با قرار دادن چندین بالش از تماس آن قسمت ها با پتو و یا قسمت های دیگر جلوگیری کنه تا سر در محل بالایی قرار بگیره و این تماس کمتر پیش بیاد.


این بیمار باید تا مدتی از مصرف لوازم آرایشی و مواد شوینده جلوگیری کنه و همچنین فکر نکنه که استفاده از آب گرم و یا سرد میتونه درد این قسمت های جراحت دیده را کاهش بده و برای عدم مشاهده عوارض پی ار پی باید کمی صبور باشه.


این بیماران باید در صورت درد بیش از حد و یا عفونت احتمالی و به پزشک مراجعه کنن تا او فکر دیگری بکنه و یا مصرف داروها را تغییر بده و مقدار مصرف آنها را کم و یا زیاد کنه.

بیمارانی که از این روش برای کاشت مو استفاده میکنن باید تا مدتی از کرم های ضد آفتاب بهره بگیرن تا آفتاب و نور خورشید مستقیما به این نواحی تابونده نشن.


خلاصه نکات مقاله


ما در این مقاله به معرفی روش پی آر پی و عوارض پی ار پی پرداختیم و بیمارانی که میتونن از این روش درمانی استفاده کنن، را معرفی کردیم.


در ادامه میزان درد و نوع دردهای بعد از عمل را بررسی کردیم و به معرفی نحوه تسکین این دردها اشاره کردیم تا بیمار درد کمتری را متحمل بشه.

از موارد دیگری که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، دفعات معالجه و تکرارهای مورد نیاز آن را بیان کردیم تا بیمار نتیجه تاثیرگذار آن را مشاهده کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا