پوست و مو

پروتز مو به روش پانچ


پروتز مو به روش پانچ یکی از روشهایی است که فولیکولهای مو به روش FIT از اون خارج میشن. این روش اصولا با دستگاهی به نام پانچ مورد استفاده قرار میگیره که به دلیل اون محبوبیت زیادی بین افراد داره. این روش بر پایه‌ی روش FIT انجام می‌شود.
پروتز مو به روش پانچ چگونه انجام می شود؟

پروتز مو به روش پانچ چگونه انجام می شود؟

پروتز مو به روش پانچ چگونه انجام می شود؟


پروتز مو به روش پانچ مو با خارج کردن فولیکولهای مو یا گرافت ها مو به روش FIT انجام میگیره، این روش به دلیل اینکه با استفاده از دستگاهی بنام پانچ فولیکول مو رو از ناحیه بغل سر و پشت سر برمیداره باعث میشه که چون ریشه های اون ناحیه مقاوم هستن و ریزش ندارن یه راه حل محبوب باشه. به نظر شما میتوان این روش را جز بهترین روش کاشت مو در نظر گرفت

پس از اینکه مو از ناحیه پرپشت برداشته میشه به ناحیه کم پشت یا اون ناحیه ای که مو نداره کاشته میشه و بعد از مدت زمانی رشد میکنه. این روش تنها با دستگاه پانچ با عمق یک میلی متری وارد پوست میشه و گرافت مو رو خارج میکنه و نیازی نیست که بیشتر وارد پوست بشه.


کاشت مو با بی حسی انجام میشه و پس از اون روند برداشت مو از ناحیه پشت سر و پشت گوش و گیجگاهی آغاز میشه. در این روش پانچ مو با قدرت ثابت استفاده میشه و همینطور این روش بخیه و خونریزی نداره که از امتیازات مثبت این روش این تلقی میشه و در این روش از یه انبرک مخصوص برای برداشت فولیکول مو یا گرافت مو توسط جراح استفاده میشه.

برای مطالعه: کاشت مو به روش fit

میزان کیفیت گرافت:

همینطور تو این کیفیت گرافت ها بسیار خوبه و گرافت ها رو باید بسیار وسیع تر بگیریم تا زخم توی اون ایجاد نشه و تو این روش بعد از اینکه گرافت ها برداشته شدن ( 1 تا 4 گرافت مو) درون محلول نگهداری میشن تا آسیبی به اونا نرسه و اینکار باید زیاد تکرار بشه و به همین دلیل اتلاف وقت ممکنه تو اون زیاد باشه.

این بسیار مهمه که پزشکی که این کار رو انجام میده متخصص باشه و بدونه تو اون ناحیه چه اندازه ای گرافت مو لازمه و اونو به نحو احسن انجام بده. در واقع استفاده از ابزارهایی که تک به تک فولیکولهای مو جابه جا کنن مهارت زیادی رو نیاز داره به این دلیل اگه پیاز مو آسیب ببینه پس از اینکه کاشت اتفاق افتاد رشد نمیکنه .

تو این روش به دلیل اینکه ابزار برش تا بالای پیاز مو نفوذ میکنن اگه زاویه ی نفوذ با راستای محور مو یکجا نباشه ریشه مو ممکنه بیشتر آسیب ببینه و تو این روش چون موها باید یکی یکی از ریشه ناحیه ی اهدا کننده بیرون بیان به ساختار مو ضربه وارد میشه و در نتیجه فولیکولهای موی زیادی ممکنه با این روش از دست برن و به این دلیل ممکنه بسیاری از پزشکانی که تجربه ای تو اینکار ندارن این روش رو پر از ریسک بدونن و انجام ندن.

بیشتر بدانید: درمان ریزش مو به دلیل شیمی درمانی


پروتز مو به روش پانچ چیست؟

پروتز مو به روش پانچ چیست؟

پروتز مو به روش پانچ که به اون روش FIT‌ گفته میشه روشیه که اکثرا از اون فولیکولهای مو رو با قطر کمتری خارج میکنن این روش با اینکه سالها قبل از اون استفاده میکردن باز هم محبوبیت خود رو از دست نداده. تو این روش از یه پانچ با قطر ثابت استفاده میشه. اگه بخوایم پروتز رو به تنهایی توضیح بدیم پروتز مو یه روش جراحی نیستش یه روش آرایشی که با توجه به ویژگیهای فردی از موهای واقعی فرد دیگه گرفته میشه و به اون ناحیه که دچار ریزش و کم پشتی هستش داده میشه.

پروتز مو توسط کسایی که ریزش مو دارن بیشتر ترجیح داده میشه. استفاده از پروتز مو یک محلول طبیعی برای مو هستش که افراد میتونن مدل های موی خودشون رو با سلیقه ی خودشون انتخاب کنن. با پروتز مو شما میتونین موهای طبیعی داشته باشین.

اینکه پروتز مو به روش پانچ چیست روش پانچ همون دستگاهیه که فولیکولهای مو توسط اون خارج میشن این روش با پروتز مو اگه با هم تطبیق داده بشه میتونین از پروتز مو به روش پانچ استفاده کنین تو این روش برای برداشت فولیکول از انبرک استفاده میشه و باید ناحیه‌ی برداشت رو تا ۵ برابر وسیع‌تر در نظرمون بگیریم چون اگه سوراخ‌ها رو در کنار هم ایجاد کنیم احتمال زخم و موندن لک تو کف سر زیاده.


پروتز مو به روش میکروپانچ چیست؟


پروتز مو به روش میکروپانچ که همون روش پیشرفته پروتز مو به روش پانچ به شمار میاد. تو این روش بجای اینکه از ابزارهای دستی استفاده بشه بیشتر روش اتوماتیک استفاده میشه این روش که دستگاه های ایمپلنتر مینیاتوری برای اینکار استفاده میشه باعث میشه که دستگاه سوراخهایی روی پوست ایجاد کنه که فولیکول مو رو از بافت اطرافش جدا بکنه. این سوراخها به دلیل اینکه کوچک هستن نیازی ندارن که بخیه زده بشه و در نتیجه خونریزی هم ندارن.

این روش با استفاده از ابزارهای جدید تولید شده باعث میشه که ایمپلنترهای مینیاتوری برخلاف پانچ معمولی دارای چرخش هستن و مثل یه مته کار میکنن و این باعث میشه که سوراخ های مناسبتری ایجاد بشه و تو این روش نیازی به انبرک نیستش و درنتیجه جراح وقت زیادی رو برای این روش از دست نمیده و گرافت های مو تو این روش با استفاده از نیروی مکش فوق العاده خارج میشن و تو این روش عملیات که برش انجام میدن با دستگاه انجام میشه بنابراین نیازی نیست که درون محلول نگهداری بشن و وقت زیادی تلف بشه.


تو این روش توسط ابزار میکروپانچ قطر پانچ ها با توجه به ویژگیهای فردی هر بیمار تنظیم میشه و کاشت مو تو ناحیه که قراره انجام بگیره توسط اون انجام میشه.

این روش که توسط دستگاه انجام میشه مرحله گذاشتن و برداشتن مو با استفاده از موچین وجود نداره و موها نیازی نیست که تک به تک برداشته یا کاشته بشن که این باعث میشه مو آسیب نبینه و گرافت هایی که تو روش پروتز مو به روش پانچ ممکن بود از دست بدیم رو تو این روش از دست نمیدیم و به این دلیل این روش با اینکه بعد از روشهای دیگه اومده ولی محبوبیت ویژه ای داره.


تفاوت این دو روش در چیست؟

تفاوت این دو روش در چیست؟


پروتز مو به روش پانچ در این روش از یه میکروپانچ با قطر ثابت استفاده میکنن و کاشت مو به دلیل اینکه ممکنه جای زخم تو اون ناحیه باقی بمونه اصولا درد داره و نواحی که بانک مو از اونجا برداشته میشه اصولا زمان زیادی لازمه تا ترمیم بشن در نتیجه اگه فرد ورزشکار باشه باید تا مدت زمان ترمیم ورزش نکنه و اگه جراح یا متخصص حرفه ای نباشه ممکنه عفونت تو اون ناحیه پدید بیاد تو این روش ممکنه گرافت های کمتری رو ما بتونیم برداشت کنیم.

به دلیل اینکه اصولا جراح اونا رو باید بصورت تک به تک برداره تو محلول نگهداری بشن زمان زیادی لازمه ولی در روش پروتز مو به روش میکروپانچ برداشت و کاشت گرافت ها توسط ایمپلنترها سوراخ میشن و چون قطر کمتری دارن آسیبی به پیاز مو نمیزنن و به همین دلیل به این روش میگن که اصولا بدون عمل جراحیه چون آسیب در این روش خیلی کمه و نیازی به بخیه نداره و خونریزی اتفاق نمیفته.

و علاوه بر اون تو این ناحیه دردی وجود نداره اگه هم داشته باشه خیلی کمه و ناحیه ای که کاشت و برداشت مو انجام میشه به سرعت ترمیم پیدا میکنن و چون برش زده نمیشه عفونت تو اون ناحیه اتفاق نمیفته و فرد مورد نظر میتونه تو این روش فعالیت خودشو به زودی آغاز کنه و ورزش خودشو ادامه بده و تو این روش ما میتونیم گرافت های موی زیادی رو برداریم تو بازه ی زمانی 2 تا 3 ساعت ما میتونیم گرافت مویی نزدیک به 1500 تا 2000 رو برداریم و تراکم بالایی داشته باشیم برای کاشت مو و این تو کاشت مو زمانی با صرفه تر محسوب میشه.


کدام روش مناسب تر است؟


پروتز مو به روش میکروپانچ یه روش بهتر محسوب میشه به دلیل اینکه با استفاده از دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری موهایی که نازک هستن رو میتونیم استفاده کنیم مثل موهای ریش و پشت و سینه که از این موها میتونیم برای اینکه تراکم مو رو افزایش بدیم و یا خط رویش بهتری رو درست کنیم استفاده کنیم و دستگاه و ابزارهایی که تو این روش استفاده میکنن دقیق تر هستن و تو تمامی ناحیه ها میتونیم از اونا استفاده کنیم.

در نتیجه این روش میتونه برای افرادی که ناحیه ی کوچکی از موهای اونا دچار ریزش یا طاسی شده مناسبتر باشه این روش حتی میتونه اگه به دست یک پزشک یا جراح حرفه ای افتاده باشه گرافت های موی بهتر و با کیفیت تری رو تولید کنه در حالیکه ما تو پروتز مو به روش پانچ نمیتونیم به هیچ عنوان کیفیت گرافت ها رو تنظیم کنیم چون فقط از ناحیه ای که مقاوم تر هستن برداشته میشه و نمیتونیم از جاهای دیگه مو برداریم و به این دلیل تراکم کاشت مو هم متفاوته در این دو روش ها که میتونه تاثیر زیادی داشته باشه در افرادی که میخوان کاشت مو انجام بدن.


خلاصه مقاله


تو این مقاله ما سعی کردیم پروتز مو به روش پانچ رو برای شما به طور کامل توضیح بدیم و اینکه چجوری انجام میشه و بعد از اون روش میکرو پانچ رو با روش پانچ که کدوم روش بهتره و چه تفاوتهایی باهم دارن برای شما توضیح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا