رژیم های لاغری

رژیم دیابتی ها


در این مطلب به اهمیت برنامه غذایی دیابتی ها پرداخته میشه. دیابت یکی از بیماریهای شایع محسوب میشه که سلامتی انسان را به خطر میاندازد. اما افرادی که دیابت دارن با داشتن این میتونند قند خون خود را به طور طبیعی کاهش دهند و احساس بهتری داشته باشند.


برنامه غذایی دیابتی ها چطور برنامه غذایی است؟

رژیم دیابتی ها چطور رژیمی است؟

پزشکان معمولا به افراد دیابتی توصیه میکنند که به متخصص تغذیه مراجعه کنند تا از چگونگی رژیم دیابت اطلاع پیدا کنند و بتونند یک برنامه تغذیه سالم برای خود تهیه کنند. این کار به شما کمک میکند که قند خون (گلوکز)، وزن و عوامل خطر بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا و چربی های خون را کنترل نمایید.لیست برنامه غذایی دیابتی ها شاید به عنوان لیستی تلقی بشه که همه افراد دیابتی باید برای خودشون داشته باشند.


با خوردن کالری و چربی اضافی افزایش نامطلوبی در قند خون بدن شما ایجاد میشه. چنانچه گلوکز خون کنترل نشه، میتونه منجر به مشکلات جدی مانند افزایش سطح گلوکز خون یا هایپرگلیسمی شده که در صورت تداوم ممکنه منجر به عوارض طولانی مدت مانند آسیب عصب، کلیه و قلب بشه.


با داشتن تغذیه سالم و پایبندی به آن میتوان سطح گلوکز خون را در محدوده سالم و امن حفظ کرد. اینجاست که نقش برنامه غذایی دیابتی ها بیش از پیش آشکار میشه.
یک برنامه غذایی سالمه که سرشار از مواد مغذی با چربی و کالری کمه. عناصر اصلی این برنامه غذایی میوه ها، سبزیجات و غلات کامل هستند.

مطالب مرتبط: نمونه رژیم کتوژنیک

رژیم لاغری ۲۱۶ ؛ 6 کیلو لاغری در 21 روز

برای دیدن نمونه های برنامه رژیم غذایی کلیک کنید.

برنامه غذایی برای دیابتی ها


اهمیت برنامه غذایی برای دیابتی ها بسیار زیاده. در اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 با کاهش وزن میتوان گلوکز خون را آسان تر کنترل کرد. همچنین کاهش وزن در افراد دیابتی فواید دیگری برای سلامتی داره. توصیه می شود که افراد دیابتی که قصد لاغری دارند ازاین برنامه غذایی برای لاغری استفاده کنند. کاهش وزن یکی از بهترین کارهاییه که میتونید برای کمک به مدیریت دیابت انجام بدید.


دیابت نوع 2 با شرایطی به نام مقاومت به انسولین مشخص میشه، جایی که بدن نمیتونه به طور موثر از هورمون انسولین برای انتقال گلوکز (قند خون) به سلولها و عضلات برای تامین انرژی استفاده کنه. این باعث میشه که گلوکز بیشتر از حد نرمال در خون شما جمع بشه که میتونه سلامتی شما را به خطر بیندازد.


مصرف مقادیر مناسب غذاهای مناسب میتونه به کاهش سطح قند خون و ثابت نگه داشتن آن کمک کنه، علائم دیابت را کاهش میده و به کاهش خطر عوارض سلامتی مانند آسیب عصبی، مشکلات بینایی، بیماری های قلبی، آسیب کلیه و سکته کمک میکنه.


همچنین خوب غذا خوردن میتونه به شما در کاهش وزن و حفظ وزن کمک کنه. در حقیقت، از دست دادن فقط 5 تا 7 درصد از وزن بدن میتونه در کنترل بهتر دیابت نوع 2 کمک کند یا از پیشرفت دیابت به حد کامل بیماری جلوگیری کنه.شما میتونید برای آشنایی با کلیلک کنید.


برنامه غذایی برای دیابتی ها

رژیم لاغری برای دیابتی ها


پالینسکی وید میگه: به جای اینکه بخواهید شیوه زندگی خود را با تغییرات سریع اصلاح کنید با تمرکز بر تغییرات کوچک، ساده و با ثبات، عادت های پایدار ایجاد کنید. در غیر این صورت، ممکنه احساس ضعف کرده و به روش های غذایی ناسالم و قدیمی خود برگردید و وزن خود را که از دست داده اید دوباره به دست آورید. او اضافه میکنه که سازگار بودن با تغییرات، هر چقدر کوچک باشه، کلید موفقیت دراز مدت در کاهش وزنه. در اینجا به چهار مورد از این تغییرات کوچک برای شروع اشاره میشه:

مشاهده رژیم لاغری و مزایا و معایب آن تنها با یک کلیک

  1. سبزیجات بیشتر: برای شام یک وعده اضافی از سبزیجات غیر نشاسته ای اضافه کنید. سبزیجات را به یک میان وعده نیز اضافه کنید.
  2. میوه های بیشتر: تحقیقات نشان میده که خوردن توت، سیب و گلابی با کاهش وزن ارتباط داره. فقط مطمئن بشید که آنها را در وعده های کربوهیدراتی خود قرار بدید.
  3. فعالیت بیشتر: در نهایت، شما باید 150 دقیقه در هفته فعال باشید. اما در ابتدا، چند بار در هفته 15 دقیقه پیاده روی کنید.
  4. خوردن صبحانه: خوردن صبحانه یکی از عادت های افراد دارای برنامه غذایی طولانی مدت است. یک ماست ساده با میوه، آجیل و میوه یا تخم مرغ خرد شده و نان تست کامل غلات، همه صبحانه های مناسب دیابت هستند.
    افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند در وهله اول بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. اضافه وزن یا چاقی همچنین با افزایش خطر بیماری هایی مانند انواع خاصی از سرطان، آرتروز، بیماری کبد چرب و عوارض دیابت فوق الذکر ارتباط دارد. به همین دلیل برنامه غذایی دیابتی ها برای لاغری از اهمیت بالایی برای سلامتی برخورداره.

برای مطالعه: رژیم سیب چگونه رژیمی است؟


نکات مهم درباره برنامه غذایی دیابتی ها


برنامه غذایی دیابتی ها بر اساس مصرف غذاهای سالمی بنا شده که با خوردن آنها گلوکز خون کاهش پیدا میکنه. متخصص تغذیه میتونه در تنظیم برنامه غذایی متناسب با هر فرد کمک کنه. در این قسمت به مواردی از مواد غذایی پیشنهادی مورد استفاده در لاغری اشاره میشه.


کربوهیدرات های سالم
بر مصرف کربوهیدرات های سالم تمرکز کنید از جمله: میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوباتی مثل لوبیا و نخود فرنگی، محصولات لبنی کم چرب مانند شیر و پنیر.
از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی چربی، قند و سدیم زیاد خودداری بشه.


غذاهای غنی از فیبر
فیبر ماده ایه که فرایند هضم را متعادل کرده و همچنین به کنترل سطح قند خون کمک میکنه. غذاهای سرشار از فیبر عبارتند از: سبزیجات، میوه ها، آجیل و خشکبار، حبوباتی مانند لوبیا و نخود فرنگی، غلات کامل و ماهی سالم.


چربی های مفید برنامه غذایی دیابتی ها

چربی های مفید رژیم دیابتی ها


مواد غذایی حاوی چربی های اشباع نشده میتونند به کاهش سطح کلسترول کمک کنند. این مواد شامل: آووکادوها، آجیل و خشکبار، روغن های کانولا، زیتون و بادام زمینی.
نکته: اما در خوردن این مواد غذایی زیاده روی نکنید زیرا تمام چربی ها کالری زیادی داره.


در برنامه غذایی برای دیابتی ها باید از خوردن برخی از مواد غذایی پرهیز کرد که عبارتند از:
منابع کلسترول شامل لبنیات پرچرب و پروتئین های حیوانی پرچرب، زرده تخم مرغ، کبد و سایر گوشت اعضای بدنه. بیش از 200 میلی گرم کلسترول در روز در برنامه نداشته باشید.


باید از چربی های اشباع شده موجود در لبنیات پرچرب و پروتئین های حیوانی مانند کره، گوشت گاو، هات داگ، سوسیس و بیکن پرهیز کرده و نیز مصرف روغن نارگیل و هسته خرما را محدود کرد.
باید از مصرف چربی های ترانس موجود در میان وعده های فرآوری شده، مواد پخته شده و مارگارین خودداری کرد.


مصرف روزانه سدیم بایستی کمتر از 2300 میلی گرم باشه. این مقدار برای کسانی که فشار خون دارند کمتر هم میشه.

افرادی که دچار بیماری های خاص هستند اکثرا دچار لاغری چهره میشن و این موضوع باعث ناراحتی شون میشه ما توی مقاله ویتامین چاق کننده صورت سعی کردیم روش هایی برای درمان و جلوگیری از لاغر شدن صورت براتون بیان کنیم.

لیست غذای دیابتی ها pdf


در این قسمت لیست غذای دیابتی ها به صورت pdf آورده شده.

برنامه غذایی 15 روزه برای دیابتی ها


یکی از موارد برنامه غذایی 15 روزه توصیه شده توسط دکتر غلامرضا کرد افشاری است.


دستورالعمل این برنامه غذایی به صورت زیر است:
3 روز اول:
فقط مصرف ماهی کیلکا همراه با دارچین به صورت کبابی یا تنوری به جای تمام وعده های غذایی
در طول این 15 روز به عنوان چای میتونه از دم کرده گزنه استفاده کرد.
میوه مورد استفاده در این 15 روز فقط سیب میباشد.
در صورت ضعف میشه یک قاشق مرباخوری عسل را زیر زبان نگه داشت.


غذاهای توصیه شده بعد از سه روز:
سوپ گشنیز: حاوی ماهیچه گوسفند یا گوشت جوجه خروس یا مرغ، کبک یا بوقلمون، جو، عدس، گشنیز، شلغم، اسفناج یا برگ چغندر، شوید، خرفه، آلو بخارا و یا آلوچه.
با روغن زیتون و آبغوره مصرف بشه.


خورش سیب درختی: حاوی سیب درختی، گوشت گوسفند یا کبک یا بوقلمون، غوره تازه یا آبغوره، آلو بخارا یا آلوچه به اضافه ی مقدار کمی پیاز و نمک و زردچوبه.
نخودآب: حاوی نخود، آب، مقداری گشنیز و شوید، مقدار کمی نمک و آبغوره به عنوان چاشنی
بورانی گزنه: حاوی گزنه، پیاز، زردچوبه و نمک.
به همراه ماست مصرف بشه.


خورشت گزنه: حاوی گزنه، گوشت گوسفند، جعفری، نعنا به اضافه ی مقداری پیاز، زردچوبه و نمک.
توصیه می شود که در این برنامه غذایی دیابتی ها 3 تا 4 وعده در روز در نظر گرفته بشه.


مواد غذایی توصیه شده برای این وعده ها:

مواد غذایی توصیه شده برای این وعده ها:


آب برگ بید تازه یا عرق بید، سبزی های کوهی مانند والک، برگ پنیرک، مرزه کوهی و مرزنجوش
چاشنی غذایی این وعده ها: آبغوره بی نمک و زعفران و زردچوبه


شربت آبغوره و رب انار برای تصفیه خون و کاهش غلظت خون:
این شربت مفید را به نسبت 3 به 2 تهیه کرده و بعد از رقیق کردن با آب روزی 1 تا 3 بار مصرف نمایند.

لیست غذای دیابتی ها pdf


در لیست غذای دیابتی ها (pdf بالا) دستورالعمل هایی برای صبحانه، ناهار و شام وجود داره. اما یک نمونه منوی غذایی در این قسمت شرح داده شده است.

نمونه برنامه غذایی دیابت


یک منوی لیست غذای دیابتی ها که میتونید دنبال کنید:
روز اول لیست غذای دیابتی ها :
صبحانه: املت گیاهی (1 تخم مرغ کامل به همراه 2 سفیده تخم مرغ) با پنیر کم چرب به علاوه میوه
میان وعده: ماست یونانی و توت های ساده، بدون چربی یا کم چرب
ناهار: سالاد (کاهو تیره یا سبزیجات برگ دار) با سینه مرغ و نخود با روغن زیتون و سس سرکه
میان وعده: ساقه کرفس و هویج با کره مغزها
شام: ماهی آزاد کبابی، کلم بروکلی بخارپز و کینوا


روز دوم لیست غذای دیابتی ها:
صبحانه: اسموتی میوه ای تهیه شده با شیر کم چرب، ماست و دانه های چیا (اختیاری)
میان وعده: بادام بدون نمک همراه با یک تکه میوه
ناهار: چیلی بوقلمون با پنیر کم چرب
میان وعده: سبزیجات خرد شده و هوموس
شام: توفو و سبزیجات تفت داده شده با برنج قهوه ای

روز سوم لیست غذای دیابتی ها :
صبحانه: بلغور جو دوسر که روی آن میوه و آجیل قرار دارد.
میان وعده: نخود بو داده
ناهار: ساندویچ بوقلمون با سبزیجات خرد شده
میان وعده: پنیر دلمه ای بدون چربی یا کم چرب به همراه یک هلو خرد شده
شام: سینی مزه (تمام غذاهای پخته شده در یک سینی) با میگو و سبزیجات بو داده
نمونه برنامه غذایی دیابت

دیابتی ها چه غذاهایی باید بخورند؟

دیابتی ها چه غذاهایی باید بخورند؟


برخی مواد غذایی که باید در رژیم و لیست غذای دیابتی ها گنجانده بشه عبارتند از:
 سبزیجات
سبزیجات حاوی کالری و چربی کم و فیبر و ویتامین زیادی هستند. سبزیجات تازه و فرآوری نشده بهتر می باشند زیرا سبزیجات کنسرو شده معمولاً حاوی مقدار زیادی نمک یا سدیم هستند.


 میوه
میوه های مختلف دارای ویتامین، مواد معدنی و فیبر زیاد و چربی و سدیم کم هستند و همچنین حاوی کربوهیدرات بیشتری نسبت به سبزیجات میباشند.
مشخص شده که مصرف میوه بیشتر به طور معنی داری با کاهش خطر دیابت نوع 2 در ارتباطه. میوه تازه یا منجمد بهتره زیرا میوه های کنسرو شده و آب میوه ها حاوی مقدار زیادی قند هستند که می توانند سطح گلوکز خون را افزایش دهند.

 غلات کامل
خوردن غلات کامل فواید زیادی برای سلامتی دارد از جمله: کاهش خطر التهاب و بیماری های قلبی، کاهش چربی بدن و شاخص BMI و همچنین کاهش خطر ابتلا به دیابت.


 ماهی های چرب
ماهی های چرب همچنین سرشار از چربی های اشباع نشده سالم هستند. مشخص شده است مصرف زیاد این نوع چربی ها میتونه باعث کنترل سطح قند خون و چربی خون در افراد دیابتی بشه.


 حبوبات:
حبوبات از جمله پروتئین های گیاهی عالی هستند که باید در برنامه غذایی شما قرار بگیرند. آنها بسیار مقوی، دارای GI کم و فیبر بالا هستند.
در مطالعه ای مشخص شده است افرادی که بیشترین مقدار حبوبات را میخورند کمترین میزان دیابت نوع 2 را دارند.


 آجیل و مغزها
آجیل و مغزها حاوی مقادیر زیادی پروتئین گیاهی، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. اگر چه کالری زیادی دارند، اما بیشتر مطالعات نشان میده که واقعاً میتونند به شما در کاهش وزن کمک کنند.
دیابتی ها چه غذاهایی باید بخورند؟

غذای مناسب برای دیابتی ها و لیست غذای دیابتی ها

غذای مناسب برای دیابتی ها


مواد غذایی در رژیم دیابتی ها که افراد دیابتی میتونند مصرف کنند:
سبزیجات: اسفناج، کلم پیچ، کاهو، کلم بروکلی، گل کلم، مارچوبه، لوبیا سبز، رازیانه، فلفل سبز، فلفل قرمز یا زرد یا نارنجی، هویج، خیار، کرفس، گوجه فرنگی، چغندر، قارچ، تربچه سفید یا قرمز، جعفری، شلغم.
میوه: تمشک، توت فرنگی، توت سیاه، نارنگی، شلیل، گلابی، هلو، آلو، آلو خشک، نارگیل، سیب، خربزه، گریپ فروت، زردآلو، انار، لیمو، لیموترش.


آجیل و مغزها: بادام، بادام زمینی، فندق، بادام هندی، گردو، دانه کدو تنبل، تخمه آفتابگردان، دانه کنجد، کره ی مغزها (بدون شکر اضافه شده).
غلات کامل: دانه های بلغور، گندم سیاه، سورگوم، برنج پخته، آرد بادام، آرد نارگیل.
حبوبات (4/1 فنجان پخته / چند بار در هفته): نخود، لوبیا، سویا و انواع عدس.
چربی سالم: آووکادو، زیتون، کره گیاهی.
پروتئین: مرغ، گوشت بره، ماهی کوچک.
نوشیدنی ها: آب، چای، قهوه سیاه، شیر.

روغن و سرکه: روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن آووکادو، سرکه سیب.
غذاهای تخمیر شده: کفیر، کیمچی.
بهترین صبحانه برای دیابتی ها
هنگام تنظیم یک وعده غذایی مناسب برای دیابتی ها شامل صبحانه و سایر موارد، چهار ستون اصلی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. این موارد شامل:
فیبر: بلغور جو دوسر، نان های سبوس دار و کلوچه های گندم کامل یا سبوس
پروتئین بدون چربی: تخم مرغ، ماهی، لوبیا یا آجیل


چربی های سالم: روغن زیتون، آووکادو، کره و لبنیات گیاهی، نارگیل و مغزها
سبزیجات غیر نشاسته ای: فلفل، گوجه فرنگی، پیاز و به ویژه سبزیجات برگ تیره
تمرکز بر روی این چهار دسته از مواد غذایی اطمینان حاصل می کند که بشقاب شما همه موارد یک وعده غذایی مناسب و غنی از مواد مغذی را داره.

بهترین صبحانه برای دیابتی ها:

بهترین صبحانه برای دیابتی ها:


برخی از بهترین صبحانه ها برای افراد دیابتی عبارتند از:
• املت تخم مرغ و سبزیجات
• پاستای ماست
• سالاد تخم مرغ آووکادو خامه ای
• کدو تنبل
• ساندویچ کره بادام زمینی کبابی و توت فرنگی
• اسموتی توت مغزدار
غذای مناسب برای دیابتی ها

نهار مناسب برای دیابتی ها


افرادی که باید قند خون خود را کنترل کنند، هنگامی که به دنبال یک ناهار خوش طعم هستند هنوز میتونند حق انتخاب گزینه های بسیار متنوع را داشته باشند:
دررژیم دیابتی ها فرد دیابتی میتونه موارد زیر را به عنوان بخشی از رژیم غذایی کنترل شده با کربوهیدرات در نظر بگیره:
 یک کاسه سوپ و سالاد سرو کنید به عنوان مثال سوپ گوجه فرنگی را با یک سالاد کلم قمری و سیب سرو کنید.


 یک بسته غنی از فیبر و غلات کامل مانند بوقلمون با هوموس، خیار، گوجه فرنگی، پنیر فتا و زیتون بخورید.
 یک کاسه بوریتو انتخاب کنید، اما برنج را کنار گذاشته و حبوبات را نگه دارید، سبزیجات فجیتا، مرغ یا توفو، کاهو، آووکادو و سالسا را اضافه کنید.


 سالاد اسفناج را با کنسرو ماهی تن، سس مایونز، ماست یونانی، کرفس و آب لیمو انتخاب کنید و روی سبزی و سیب خرد شده سرو بشه.
 یک تخم مرغ آب پز شده را با یک وعده کراکر بذر بدون آرد، پنیر رشته ای، یک تکه میوه و ساقه سبزیجات با کره بادام زمینی ترکیب کنید.

 از توفو یا ماست ساده یونانی، اسفناج، گل کلم خام منجمد، شیر کتان شیرین نشده، نصف آب یک لیمو و 1 فنجان توت یخ زده و مخلوط شده یک اسموتی درست کنید.
 هویج، ساقه کرفس، گلهای گل کلم و گوجه گیلاسی را در هوموس فرو کنید. یک طرف آن یک دوم قوطی ساردین و یک تکه میوه اضافه کنید.

شام مناسب برای دیابتی ها

شام مناسب برای دیابتی ها


برای اکثر مردم شام زمانی برای نشستن و ارتباط برقرار کردن دوباره میباشه و ثابت شده که این کار روزانه برای سلامتی مفید میباشد. مطالعات نشان داده اند که تنها غذا خوردن و در حال راه رفتن غذا خوردن با عواملی مثل چاقی و دیابت نوع 2 هم در کودکان و هم در بزرگسالان ارتباط داره. اما اگر قصد کنترل دیابت نوع 2 را دارید بهتره با خانواده و افراد دیگر غذا بخورید و از آن لذت ببرید.


از جمله مواردی که برای وعده شام رژیم دیابتی ها مناسبه میشه به موارد زیر اشاره کرد:
 ریزوتوی قارچ
 سوپ مرغ و لوبیای سفید
 خورش تند گوشت گاو و لوبیا
 سوسیس بوقلمون و پاستای آروگولا
 مخلوط بوقلمون و سیب زمینی شیرین
 سوسیس مرغ گرم و سالاد سیب زمینی
 گوشت گاو سالم کنجدی شده با لوبیای سبز
 ماهی سالمون سالم با سبزیجات بهاره
 کینوا و سالاد توفوی (پنیر سویا) دودی
 مرغ پارمیزانی برشته شده در فر

سوالات متداول

رژیم دیابتی ها برای همه افرادی که دیابت نوع 1 و 2 دارن مناسبه؟

اولین توصیه ما مشورت با پزشک متخصصه بعد استفاده از هر نوع رژیمی

خلاصه نکات مقاله


انواع مختلفی از وجود داره که بسته به فرد و همچنین نظر متخصص تغذیه میتونه متفاوت باشه. اما آنچه اهمیت دارند تاثیر بر سلامتیه. این رژیم اثرات مثبت و خوبی در افراد داشته و تا حد زیادی در کنترل قند خون این افراد موثر میباشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا