پوست و مو

دلمه های بعد از کاشت مو

کاشت مو میتونه عوارضی رو به همراه داشته باشه که یکی از این عوارض ها دلمه های بعد از کاشت مو هست این دلمه ها در قسمت هایی که فولیکول های مو کاشته شدن به وجود میان.


دلمه های بعد از کاشت مو را چطور درمان کنیم؟

دلمه های بعد از کاشت مو را چطور درمان کنیم؟

از راههایی که میتونیم برای جلوگیری از ایجاد دلمه ها در پوست سر و هم چنین علائم عفونت بعد از کاشت مو جلوگیری کنیم میتونیم در اولین مرحله با انتخاب یه پزشک ماهر شروع کنیم. به همین خاطره که باید در انتخاب درست پزشک ماهر قبل از عمل پیوند مو دقت کرده و بعد اقدام به عمل کاشت مو بکنیم.


بعد از عمل کاشت مو دلمه ها و زخم هایی که ایجاد میشه عادی بوده و پس از گذشت 10 روز البته با مراقبت و رعایت نکات بهداشتی بهبود پیدا میکنه. البته بعضی از این زخم ها لیکوئیدی بوده که درمان این زخم ها نسبت به زخم های عادی بیشتر طول میکشه. برای از بین بردن و درمان زخم های لیکوئیدی ، روش هایی وجود داره.

میکروپیگمنتیشن، تریکوپیگمنتیشن و لیزر درمانی از راه های درمان زخم های لیکوئیدی و سخت میباشن.

خارش شدید بعد از کاشت مو


دلمه های بعد از کاشت مو


دلمه های بعد از کاشت مو ممکنه باعث اضطراب در افراد بشه. از اونجا که اول از همه ، ممکنه افراد تصور کنن که مشکلی وجود داره ، ممکنه فکر کنن که اتصال بافت های مو به مکان جدید خود به دلیل وجود این بافت های پوسته ای دشواره ، یا ممکنه نگران باشن که پس از رشد موهاشون جای زخم ایجاد بشه.

مشکل دلمه پس از نرم شدن بافت های پوسته و ورود به روند ترمیم ، تقریباً در همین 7-10 روز اول از بین میره و به همین دلیل هیچ دلمه و پوسته ای و هیچ جای زخمی در پوست سر مشاهده نمیشه.


تنها راه حل برای بهبود سریعتر مشکل دلمه های بعد از کاشت مو ، شستن هست. از اونجا که استحمام بعد از روز سوم مجازه ، شستشوی منظم پوست سر پس از این دوره و مراقبت از اونا هم باعث نرم شدن دلمه ها میشه و هم شکایات خارش رو کاهش میده و به بهبودی کامل در مدت زمان کوتاه کمک میکنه.


دلمه سر چیست؟


همونطور که اشاره کردیم در جراحی کاشت مو برش هایی بر روی پوست سر زده میشه و بافت سر ماده ای رو ترشح میکنه که خونریزی اون قسمت متوقف بشه و دلمه هایی در قسمت های کاشته شده ایجاد میشه که این دلمه های بعد از کاشت مو از عوارض کاشت مو به شمار میرن.


این دلمه ها معمولا بعد از 2 روز به وجود میان و تو قسمت هایی که پیوند زده شدن ایجاد میشن این دلمه ها ممکنه که خارش و التهاب هم به همراه داشته باشه و معمولا ده روز طول میکشه تا این درد و خارش ها از بین برن و کم کم دلمه ها از بین میرن.

برای مطالعه: چربی سر بعد از کاشت مو

دلیل بوجود اومدن دلمه های روی سر بعد از کاشت مو


همچنین میدونین که عمل جراحی کاشت مو کار ساده ای نیست. در این عمل هم خسته میشین و هم از نظر جسمی فرسوده میشین و پوست سر شما بیش از حد فرسوده میشه. دلیل فرسوده شدن پوست سر ، هزاران سوراخ یا کانال باز شده در این ناحیه هست.


دلایل ایجاد دلمه های بعد از کاشت مو

دلایل ایجاد دلمه های بعد از کاشت مو


حتی در کاشت مو با مقدار کمی پیوند ، حدود 2500-3000 پیوند گرفته میشه. برای هر پیوند ، دستگاه های میکروموتور یا پانچ به طور جداگانه در پوست سر فرو رفته و فولیکول مو بریده و شل میشه. در نتیجه ، برای هر پیوند یک سوراخ یا زخم ایجاد میشه.

در اینجا خون جاری شده از این کانالها یا سوراخ ها به سمت سطح پوست سر در این ناحیه منعقد شده و باعث تشکیل دلمه های بعد از کاشت مو میشه.
این امر در مورد منطقه کاشت نیز صادقه.

اگه از روش پیوند موی DHI در عمل استفاده نشده باشه ، برای هر پیوند در منطقه پیوند 1 کانال یا 1 سوراخ مطابق با این روش سوراخ میشه. درست مانند ناحیه اهدا کننده ، مقداری خونریزی در این کانال ها در ناحیه پیوند اتفاق میافته و این خون روی پوست سر خشک شده و باعث ایجاد دلمه های بعد از کاشت مو میشه.


نمیتونین این خونریزی رو که در حین جراحی کاشت مو اتفاق میافته متوقف کنین و یا بلافاصله بعد از جراحی اون رو بشورین. در واقع اولین تماس این لخته های خون با آب با اولین شستشو بعد از 3 روز امکان پذیره. در این مدت ، خون قبلاً به دلمه تبدیل میشه.


این دلمه ها نشان دهنده چه چیزی هستند؟

دلمه های بعد از کاشت مو نیاز به نگرانی ندارن چون این دلمه ها به نوعی موفق بودن عمل بعد کاشت مو رو نشون میده این دلمه ها حدودا ده روز طول میکشن تا از بین برن این زخم ها باعث میشن که متوجه بشین عملی روی پوست سر شما انجام شده است.


دلمه های به وجود اومده تو پوست سرتون یعنی فولیکول های مو جاشون رو تو پوست سرتون پر کردن و این یعنی عمل موفقیت آمیز بوده .


آیا همه افراد دچار این دلمه ها می شوند؟

آیا همه افراد دچار این دلمه ها می شوند؟

معمولا کسایی که از روش FUT و FIT برای کاشت مو استفاده میکنن با این دلمه ها روی سرشون مواجه میشن. این دلمه ها با سیستم ایمنی افراد هم ارتباط داره.


پیش بینی میشه که دلمه های قهوه ای و مایل به زرد مشاهده بشه. این امر به عنوان یه شاخص بهبودی توسط پزشکان در نظر گرفته میشه و تصور بر اینه که روند کاشت مو به طور کامل انجام میشه.

با این حال ، یکی از فرایندهای کاشت مو پس از 7 روز مشکل دلمه هست. خاراندن در مناطقی که کاشت مو انجام میشه و از باند ها خارج میشه ، اتفاق میافته. بسته به دلمه ها ، مشکل خارش ظرف 7 روز اتفاق میافته. با این حال ، از بین نرفتن دلمه ها بسیار مهمه. به همین دلیل ، خاراندن کاملاً ممنوع هست!


از روزهای 3 و 4 دوره 7 روزه ، بهبود و نرم شدن بافت های پوسته دیده میشه. بنابراین ، صبوری برای افراد مهمه.یه فرآیند 7 روزه از اهمیت بالایی برخورداره و بسیار مهم تلقی میشه زیرا مشکلاتی که به دلیل کاشت مو از جمله عفونت در این مدت یه هفته ای ایجاد نمیشه ، پس از اون هم اتفاق نمیافته. این مهمترین دلیل اثبات موفقیت هست.


در حالیکه اگه حتی کاشت مو به روش FUE انجام بدیم ممکنه در روزهای اول شاهد دلمه هایی روی پیشانی و سر خود باشین که جای هیچ گونه نگرانی نیست.


بعد دیدن دلمه ای روی سر چه کار کنیم؟


دلمه های بعد از کاشت مو طبیعی هستن و معمولا در اکثر افراد دیده میشن و هیچ جای نگرانی ندارن.

به همین دلیل نباید دستکاری بکنین با دستکاری این نقاط ممکنه که به فولیکول های مو آسیب برسه و با آسیب به فولیکول های مو ممکنه که از رویش موهاتون جلوگیری بشه و یا عفونت بکنه در این دوره ممکنه سرتون خارش داشته باشه که نباید بخارونین اینکار نیز باعث آسیب رسیدن به فولیکول های مو میشه و ممکنه همه ی زحمات و هزینه هاتون به هدر بره.


برای جلوگیری از بوجود آمدن دلمه های روی سر چکار میتوانیم بکنیم؟

برای جلوگیری از بوجود آمدن دلمه های روی سر چکار میتوانیم بکنیم؟


پس از عمل کاشت مو ، بدون توجه به اینکه از چه روشی استفاده میشه ، نباید در معرض آفتاب قرار گرفت.


1) در حین عمل کاشت مو ، ممکنه پوست سر آسیب ببینه و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید مشکلات موجود در پوست سر بیشتر بشه. با این حال ، موهای کاشته شده در اثر نور خورشید میتونن آسیب جدی ببینن.

در صورت تمایل به بیرون رفتن در طول روز ، بیماران باید کلاهی بپوشن که از سر اونا محافظت کنه اما به مناطق پیوند فشار وارد نکنه. این در 15 روز اول پس از عمل معتبره.


2) پس از عمل کاشت مو ، بیماران باید مراقب باشند تا 5 روز اول از الکل استفاده نکنن. از اونجا که الکل اثر رقیق سازی خون داره ، ممکنه خونریزی در ناحیه کاشت مو رخ بده. علاوه بر این ، نباید فراموش کرد که الکل با داروهای مصرفی تداخل میکنه.


3) در مدت کوتاه پس از عمل ، پوست سر باید تا حد ممکن خشک نگه داشته بشه. پوست سر نباید خیس بشه تا زخم ها به نرمی بهبود پیدا کنن و پوسته ها از اون جدا بشن.


4) قسمت های کاشته شده موی سر نباید هنگام خواب بعد از کاشت مو روی بالش قرار داده بشن. هنگامی که سر روی بالش قرار میگیره ، ممکنه فشار اضافی ایجاد کنه و ممکنه پیوندهای قرار داده شده رو جابجا بکنه. بنابراین ، بیماران باید مراقب باشند که حداقل 2 شب پس از کاشت مو نیمه خوابیده باشن.


5) پس از کاشت مو ، فقط میتونین از کرم های آنتی بیوتیکی توصیه شده توسط پزشکتون استفاده کنین و یا لوسیون های مخصوص تهیه شده رو به پوست سرتون بزنین. در حین استفاده از این محصولات باید توجه داشت که فشار زیادی به پوست سر وارد نشه.

دلمه و راه حل برطرف کردن آن

ادامه مراحل:

6) پس از کاشت مو ، نباید محل پیوند شده رو به مدت 2 روز شست و با آب لمس کرد. اولین شستشو باید 48 ساعت پس از کاشت مو انجام بشه. پزشک کاشت مو یا تیم مراقبت های بهداشتی این شستشو رو انجام میدن.

در این مرحله ، شما نباید خودتون کاری بکنین. نکته مهم اینه که آروم باشین و به پیازهای مو آسیب نرسونین.


دو روز پس از عمل کاشت مو ، در صورت تمایل پزشکان ، باید معاینه کنترل انجام بشه. بهبود و تکامل پوست سر و موهای کاشته شده باید کنترل بشه و در صورت وجود ، بانداژها برداشته بشن. خصوصیات شامپویی که باید تحت نظر پزشک استفاده بشه رو باید آموخت و از شامپوهای توصیه شده توسط پزشکان تا زمان بهبودی کامل استفاده کرد.

هم چنین:


8) وقتی موها رو پس از عمل کاشت مو شروع به شستشو میکنین ، نباید از سشوار برای خشک کردن استفاده بشه. قرار دادن مقادیر زیادی گرما به پوست سر میتونه به دلمه های بعد از کاشت مو و پوست سر پیوند زده آسیب برسونه.

9) موها نباید طی 15 روز اول پس از عمل کاشت مو کوتاه بشن. بیمارانی که فقط 45 روز پس از عمل کاشت مو انجام میدن میتونن همه مراحل رو انجام بدن. در این مرحله نباید فراموش کرد که پوست سر نباید در معرض مواد شیمیایی قرار بگیره.


10) پس از کاشت مو باید از مواردی که ممکنه باعث تعریق زیاد بشه خودداری کرد. عرق احتمال عفونت در ناحیه پیوند شده رو افزایش میده. به همین دلیل ، مدتی استراحت در فعالیت هایی مانند سونا و حمام بخار برای بیماران مفید خواهد بود.


11) تمیز و بهداشتی بودن محل پیوند پس از کاشت مو بسیار مهمه. اگر خارش روی پوست سر شما ایجاد بشه ، میتونین وضعیت رو به پزشک خود گزارش بدین و از او بخواین دارویی رو توصیه بکنه.


12) در هفته اول بعد از عمل کاشت مو نباید از آسپرین استفاده بشه. همچنین مصرف داروهای رقیق کننده خون و مکمل های گیاهی مانند جینسینگ ، ویتامین E توصیه نمیشه.


خلاصه مقاله


بعد از کاشت مو دلمه هایی روی پوست سر به وجود میان که این دلمه ها کاملاً عادی هستن و هیچ جای نگرانی نیست ، این دلمه ها در کاشت مو به روش FUT و FIT بیشتر دیده میشن که معمولاً بعد از 10 روز خود به خود از بین میرن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا