ورزش و لاغری

آیا ورزش در دوران بارداری خطرناک است ؟

ورزش در دوران بارداری از اهمیت بسیار بالایی برخورداره. روزای خوشی که خانم ها نه ماه بارداری شون رو به راحتی در خونه سپری میکردن، گذشته. امروزه زنان نه تنها مسئولیت های خونه رو بر دوش میکشن، بلکه به صورت حرفه ای مشغول فعالیت های خارج از منزل هستن.

این نقش دوگانه زنان باعث میشه که زمانی برای مراقبت از سلامتی خودشون نداشته باشن و این چالش در دوران بارداری بیشتر میشه. در این مقاله به شما نشون میدیم که چرا باید ورزش در دوران بارداری رو در اولویت های برنامه ی روزانه ی خودتون در نظر بگیرید.

بهترین ورزش های خانگی دوران بارداری

بهترین ورزش های خانگی دوران بارداری

ورزش در دوران بارداری میتونه برای بدن و ذهن در حال رشد شما معجزه کنه. انجام فعالیت های بدنی کم تأثیر مثل راه رفتن در خانه نه تنها تناسب اندام شما رو قوی نگه میداره، بلکه خلق و خو و انرژی شما رو هم افزایش میده. به علاوه، برای کودک هم بسیار مفیده! اگر قصد دارید ورزش در دوران بارداری رو شروع کنید، در این قسمت به چند مورد از بهترین ورزش های خانگی اشاره میکنیم.

-دوچرخه سواری ثابت

دوچرخه سواری ثابت، یکی از انواع ورزش هایست که در دوران بارداری کاملا بی خطره. افراد زیادی هستن که از عوارض متعددی که از انجام این ورزش ممکنه رخ بده، میترسن. اما تمام پزشکان از ایمن بودن این نوع ورزش به شدت تعریف میکنن. برای زنانی که دوچرخه سواری رو در مراحل اولیه بارداری شروع میکنن، شانس ابتلا به دیابت بارداری در آنها کاهش پیدا میکنه.

از آنجایی که دوچرخه‌سواری یک ورزش هوازیه، به دفع سموم بدن، کاهش استرس، فزایش گردش خون و همچنین دریافت اکسیژن کمک میکنه. افزایش برآمدگی شکم در اواخر بارداری ممکنه دوچرخه سواری رو دشوار کنه، اما میتونه به کاهش دردهای بارداری کمک ویژه ای بکنه.

راه رفتن در خانه

وقتی باردارید، سطح انرژی شما پایین میاد. بالاخره شما در حال خلق یک انسان هستید و این کار خیلی سختیه! اما علیرغم این واقعیت که پایین بودن سطح انرژی، باعث میشه که بیشتر استراحت کنید، باید برعکس این کار رو انجام بدید. راه رفتن یک ورزش کم تأثیریه که تقریباً در هر مکان و هر زمان قابل انجامه. راه رفتن میتونه به قوی نگه داشتن ماهیچه های کمر و گرم کردن آنها کمک کنه تا بتونن از سفت شدن شکم شما جلوگیری کنن.

یوگا

یه مطالعه ای توسط پزشکان آمریکایی انجام شد که نشون داد که یوگا میتونه سطح هورمون استرس و اضطراب دوران بارداری رو کاهش بده. با ترکیب تمرین‌های تنفسی و تکنیک‌های تمرکز حواس، مشخص شد که تنها یک جلسه یوگا اضطراب فرد رو تا یک سوم کاهش میده! و سطح هورمون استرس رو 85 درصد! برخلاف ورزش های دیگه اثرات یوگا تا مدت‌ها پس از اتمام فعالیت باقی میمونه.

سبک‌های یوگا متفاوته. اگر در دوران بارداری شروع به تمرین میکنید، احتمالاً به سمت سبک‌های کندتر مانند هاتا هدایت میشید. تکنیک‌های تنفسی که در یوگا استفاده میکنید، میتونه به شما کمک کنه که و از طریق انقباضات خود نفس بکشید و کم کم برای زایمان آماده بشید.

بعضی از رعایت کردن ها و ورزش ها در دوران بارداری سبب میشوند که بعد از بارداری دیگه نیاز به رژیم دوران شیردهی نداشته باشید که البته در صورتی که پس از زایمان باز هم نیاز به کاهش وزن داشته باشید میتونید از آن رژیم استفاده کنید. در کنار این دو عامل خواب در رژیم بسیار مهم هستش بطوریکه خواب کافی نباشه بازخورد خوبی هم از ورزش و یا رژیم نمیتوان گرفت.

دریافت مشاوره رژیم

5 تمرین ساده خانگی هنگام بارداری

5 تمرین ساده خانگی هنگام بارداری

بیشتر زنان در دوران بارداری احساس بیماری میکنن. اما به یاد داشته باشید که شما دچار بیماری نیستید. این زمانیه که باید خودتون رو با تمرینات حرکتی شارژ کنید که سطح انرژی تون رو بالا ببره.و حتما به سمت ورزش در دوران بارداری روی بیارید.

  1. بایستید و پاها رو از هم باز کنید. سپس زانوهای خود رو خم کنید و دست راست رو به سمت زانوی چپ حرکت دهید. اکنون دست راست خود رو به سمت راست بالا ببرید، مثل اینکه میخوایید شمشیر رو از کمربند بیرون بیارید. در حین انجام این کار به دست نگاه کنید. همین کار رو با سمت چپ خود تکرار کنید. این عمل تعادل رو بهبود می بخشه و عضلات شکم، پشت و پاها رو تقویت میکنه.
  2. حالت چهار دست و پا قرار بگیرید. یک زانو رو بالا بیارید و با پا حرکات دایره ای انجام بدید. همین کار رو با پای دیگر تکرار کنید. این کار انعطاف پذیری رو بهبود میبخشه و کمر و شکم رو تقویت میکنه.
  3. به صورت چهارزانو بشینید و پشت خودتون رو در وضعیت عمودی قرار بدید و دستتون رو پشت سر بذارید. در حالی که به سقف نگاه میکنید، به آرامی نفس بکشید. این عمل وضعیت شما رو بهبود میبخشه.
  4. به پشت دراز بکشید، سر و شانه ها رو روی بالش بلند کنید و زانوهاتون رو خم کنید. به آرامی نفس بکشید. در حین بازدم، کمر خودتون رو با استفاده از عضلات شکم به سمت پایین فشار دهید.حدود پنج تا ده ثانیه نگه دارید. این عمل کمر و لگن شما رو تقویت میکنه.
  5. به یک طرف دراز بکشید و زانوها را کمی خم کنید. نفس بکشید و سعی کنید شکم رو به سمت ستون فقرات بکشید. همچنین میتونید همزمان عضلات کف لگن رو منقبض کنید. حدود ده ثانیه در این حالت بمانید. این عمل به تقویت عضلات پشت خیلی کمک میکنه.

آیا ورزش در دوران بارداری مضر است؟

آیا ورزش در دوران بارداری مضر است؟

درسال 2015، یک پزشک آمریکایی در مورد ورزش در دوران بارداری اعلام کرد که زنانی که قبل از زمان بارداری تمرینات ورزشی معمول داشتن، میتونن در این دوران به تمرینات خودشون ادامه بدن. این پزشک چند سال بعد، توصیه ی قبلی خودشو تغییر داد و بیان کرد که زنانی که قبل از بارداری ورزش نمیکردن، هم باید در این دوران شروع کنن.

ما قبلاً نگران بودیم که ورزش در دوران بارداری میتونه منجر به محدود شدن جریان خون به رحم بشه. کمی شبیه توصیه های قدیمی بود که میگفتن یک ساعت بعد از غذا خوردن شنا نکنید. چون فکر میکردیم بدن نمیتونه همزمان جریان خون رو به معده و گروه های عضلانی اصلی تنظیم کنه.

در هر صورت هیچ تحقیقی وجود نداره که نشون بده ورزش در دوران بارداری باعث سقط جنین یا زایمان زودرس میشه. ورزش در این دوران میتونه به شما کمک کنه که احساس خوبی داشته باشید و انرژی بیشتری به شما بده. بنابراین ورزش کردن در همه روزها میتونه برای سلامتی شما در دوران بارداری مفید باشه.

مزایا و معایب ورزش در دوران بارداری

ورزش در دوران بارداری بیشتر از اینکه به بهبود سلامت شما کمک کنه، میتونه از رشد قلب و مغز کودکتون هم حمایت کنه. اگر در تلاش برای یافتن انگیزه اید، این حقایق در مورد مزایای ورزش در دوران بارداری ممکنه به شما در شروع کار کمک کنه.

  • به حفظ قدرت عضلانی و تناسب اندام خود کمک میکنه
  • به کاهش واریس و تورم در بازوها و پاها کمک میکنه
  • به کاهش کمردرد، یبوست، نفخ و تورم کمک میکنه
  • خلق و خو و احساس خوب بودن رو بهبود میبخشه
  • کمک به پیشگیری یا درمان دیابت بارداری میکنه
  • به شما کمک میکنه تا برای زایمان آماده بشید
  • به شما کمک میکنه که بهتر بخوابید
  • منجر به کاهش فشار خون بالا میشه
  • منجر به افزایش سطح انرژی میشه

در دوران بارداری، بدنتون هر روز در حال تغییره. بنابراین خیلی مهمه که بهتر از همیشه از بدنتون مراقبت کنید. اگر در حین ورزش کردن احساس خوبی ندارید، بهتره که کمی استراحت کنید. متخصصان توصیه میکنن که همه ی زنان باردار در هر روز به مدت حداقل 15 دقیقه تمرین داشته باشن و ورزش کردن پیش از اندازه ممکنه برای جنین خطرآفرین باشه. از جمله معایب ورزش کردن زیاد عبارت از:

مزایا و معایب ورزش در دوران بارداری

1.غش کردن: آنقدر ورزش نکنید که در نهایت غش کنید. غش نشون دهنده اینه که بدن شما اکسیژن کافی دریافت نمیکنه و این بدان معناست که کودک نیز از اکسیژن محرومه.

2. نشت مایع از واژن: این نشون میده که بدن شما برای زایمان آماده است. با این حال، ورزش شدید برای مدت طولانی منجر به ترشحات واژن به دلیل پارگی زودرس غشاها میشه.

3. کاهش حرکت جنین: اگر احساس کردید که حرکت جنین کاهش پیدا کرده، این بهترین نشونه است که متوجه بشید خیلی ورزش کردید. در این مواقع یک دقیقه وقت بذارید و سعی کنید به کارهایی که کودکتون انجام میده، توجه کنید. اگر مثل قبل حرکات رو احساس نکردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

4. گرمای بیش از حد: گرم شدن بیش از حد بدن شایع ترین مشکلیه که اکثر زنان باردار در حین ورزش با آن مواجه میشن. تمام پزشکان ورزش کردن در زمان طولانی که منجر به افزایش دمای نوزاد میشه، اصلا توصیه نمیکن. زمانی که احساس گرمازدگی شدید، بلافاصله ورزش رو متوقف کنید. بدن شما نه تنها به دلیل ورزش، بلکه زمانی که دمای محیط اطراف شما بالاست، بیش از حد گرم میشه. برای غلبه بر این مشکل، مقدار زیادی مایعات یا آب بنوشید.

5. خونریزی واژن: خونریزی واژینال در دوران بارداری خیلی نگران کننده است. بهتر است بیش از 15 دقیقه ورزش نکنید. اگرچه برخی از زنان در ماه های اولیه خونریزی خفیف مشاهده میکنن، اما سعی کنید در هنگام ورزش از حرکات تند پرهیز کنید.

خلاصه مقاله

ورزش در دوران بارداری نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت مادر و جنین داره. سعی کنید در تمام دوران بارداری فعال باشید. ایده خوبیه که ساعاتی را در هفته برای ورزش کردن برنامه ریزی کنید. به بدن خود گوش بدید که چه کاری و چقدر میتونید انجام بدید. اگه دچار خستگی و گرمازدگی شدید، از فعالیت دست بکشید. یوگا به عنوان یه ورزش در دوران بارداری میتونه برای زنان باردار بسیار مفید باشه.

سوالات متداول

چه کسانی نباید در دوران بارداری ورزش کنند؟

افراد مبتلا به آسم ، مادران مبتلا به بیماری های قلبی،افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ کنترل نشده،افرادی که خونریزی یا لکه بینی دارند،افرادی که به ضعف دهانه رحم مبتلا هستند،بیماران ریوی،افراد مبتلا به مشکلات دهانه رحم،افرادی که در سه ماهه دوم و سوم خونریزی دارند،کسانی که سابقه زایمان زودرس دارند،افرادی مبتلا به پره اکلامپسی ،کسانی که به کم خونی شدید مبتلا هستند،افرادی که به آریتمی مادر زادی مبتلا هستند،مادرانی که به برونشیت مزمن مبتلا هستند افرادی که به چاقی یا کمبود وزن شدید مبتلا هستند،کسانی که به پرکاری تیروئید مبتلا هستند،افرادی که به اختلالات تشنجی کنترل نشده مبتلا هستند

بهترین ورزش ها در دوران بارداری چیه؟

پیاده روی یکی از بهترین ورزش ها در این دورانه بعد آن میتونیم به یوگا اشاره کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا